15. märts 2012

Raamatukogutund ja kohtumine kirjanik Kerttu Soansiga

Kolmapäeval toimus meil eesti keele tund sedakorda hoopis raamatukogus. Raamatukogu töötaja Sirje tutvustas meile lastekirjanik Kerttu Soansi raamatuid ning luges katkendeid nendest raamatutest ka ette. Pärast sai ise raamatuid vaadata ja uudistada.




Neljapäeval saime kirjanik Kerttu Soansit näha ka elusuuruses. Kerttu jutustas meile, kuidas tema raamatud sünnivad ja tegi laste seas väikese hääletuse, millised on laste lemmikud. Selgus, et kõige loetumad ja armastatumad raamatud on "Kruubi-Ruudi" ja "Külaline vannitoas". Kerttu õpetas ka, kuidas sõnu saab päriselt ette kujutada. Tuleb vaid silmad kinni panna ja näiteks ette kujutada, et su süles on väike armas karvane taksikoer. Ja ennäe imet, käed hakkasidki vaikselt süles olevaid koeri silitama =)


Saime ka teada, millised sõnad on eesti keeles parasiitsõnad (nagu, eks ju, eks ole, on ju...) . Õppisime väikesed nipid, kuidas nendest sõnadest lahti saada kui nad juba meie suhu on end sisse seadnud.
Kerttu jutustas ka, et me peame oma eesti keelt hoidma, sest eesti keel on meie emakeel ja väga ilus keel.
Kohtumise lõpus said soovijad küsida autogrammi kaasa võetud raamatutesse, plaadile või kui muud ei olnud, siis paberile.
Kerttu on väga soe, mõnus ja tore inimene ja olen kindel, et nüüd tahavad kõik lapsed nii Kerttu kui ka teiste kirjanike kirjutatud raamatuid lugeda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar