5. aprill 2012

Lõbus loodusõpetuse tund

Loodusõpetuse tunnis rääkisime täna inimese meeltest. Saime teada, et meil on kuus meelt (nägemise-, kuulmise-, haistmise-, maitsmise-, kompimise- ja tasakaalumeel). Viisime läbi toredad praktilised ülesanded. Kiiremad vastajad said õige vastuse korral auhinnaks kleepsu.

Maitsmismeele ülesandes proovisime keele erinevate osadega, kus me tunneme soolast, haput ja magusat maitset. Soolaseks ampsuks oli leivatükk, hapumaks ampsuks viinamarjad ja kõige lõpuks sai suu magusaks teha kommide ja śokolaadimunadega.


Haistmismeele ülesandes tuli ära arvata, milliste lõhnadega oli tegu. Lastel olid silmad kinni ja õpetaja käis klassis iga lapse juures ning andis nuusutada erinevaid lõhnu (kohvi ja śokolaadi lõhnad). Proovisime ka kui kiiresti levib lõhn klassiruumis. Klassi ees pihustatud deodorandi lõhn jõudis 20 sekundiga klassi lõppu. Pärast tundi tuli klassi vahetunnis põhjalikult tuulutada =)

Kuulmismeele ülesandes panid lapsed silmad kinni ning kuulasid erinevaid helisid. Kõik lapsed olid terava kuulmisega ja tundsid ära veesolina, õpetaja kontsaklõbina, kriidiga kirjutamise tahvlile, sahtli lahti tõmbamise ning paberilehe krabina. Teise ülesandena tuli helide järgi ära arvata, mis toiduained on topsis. Suhkur arvati ruttu ära, kuid makaronide asemel pakuti herneid, ube, tatart ja isegi koerakrõbinaid.

Kompimismeele ülesandes tuli kotikeste kompimise teel ära arvata, mis viies kotis peidus on. Nelja koti sisu arvati üsna lihtsalt ära (käbid, kivid, puukoore tükid, kastanimunad), aga raskusi valmistas lambavilla äratundmine.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar