4. juuni 2012

Ohutuspäev Paunkülas

Täna toimus Paunkülas vahva ohutuspäev. Ohutuspäeva eesmärk oli õpetada ja väärtustada turvalist elukeskkonda ning tõsta laste keskkonnateadlikkust.
Koolituspäev oli ülesehitatud töötubadena, kus õpetati ohutut käitumist, kuid ei puudunud ka asjalikud ja atraktiivsed esitlused. Nii näidati, kuidas liiklusõnnetuse korral tuleb helistada häirekeskusesse. Kohe olid teele saadetud vilkurite ja sireenidega nii päästeameti kui kiirabi autod. Meie silme all anti autost välja paiskunud kannatanule esmaabi, teist kannatanut lõikasid autost välja päästeameti mehed, et kiirabibrigaad saaks esmaabi anda. Päästeameti demineerijad näitasid, kuidas töötavad pommikoer ja pommirobot. Töötubades tutvustasid politsei, päästekeskus ja kiirabi oma varustust ning õpetati tule,- vee- ja liiklusohutust. Maanteeamet rääkis lastele jalgrattaga liiklemisest, tutvustas kohustuslikku turvavarustust, juhtis tähelepanu seadustele ja liiklusmärkidele ning ohtudele liikluses. Mürgistusteabekeskus õpetas, kuidas ära hoida või toime tulla mürgistustega kodus või koolis. Lisaks said lapsed möllata mänguväljakul ja hüpata kummitoas.
Ees on pikk suvevaheaeg ja loodetavasti on kõigil lastel meeles, kuidas käituda nii, et ei satuks õnnetustesse ja vajadusel oskaksid õigesti toimida.
Aitäh korraldajatele toreda ja õpetliku päeva eest ja kiitus Desireele, kes suutis oma osa liiklusõnnetuses kannatanuna väga hästi ja usutavalt mängida.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar