22. detsember 2012

Viimane koolipäev

Eilne päev oli sündmusterohke. Esimese tunni ajal kogunes terve algklassipere aulasse pidulikule aktusele, kus laulsime jõululaule ja tunnustati tublimaid õppureid. Meie klassis on kõik lapsed väga tublid, sest kaheksal õpilasel olid ainult viied ja kaheksal lapsel neljad-viied. Lihtsalt super! Peale aktust suundusime toredas rongkäigus kirikusse. Mudilaskoor ja poistekoor esitasid mitu toredat jõululaulu ja kirikuõpetaja Mare Palgi jutustas õpetliku jõululoo. Kirikust tagasi tulles jõime sööklas kuuma teed ja kakaod ning sõime maitsvat ürdisaia, magustoiduks mandariine ja śokolaadi. Siis oli aeg selle aasta viimaseks klassijuhatajatunniks. Vestlusringis arutasime, mis oli selles veerandis toredat.
 Lapsed arvasid nii:
- meil olid toredad ja huvitavad tunnid;
- saime palju tarkusi juurde;
- õpetaja tegi toredaid töölehti;
- meeldis "jooksev" etteütlus;
- saime lugeda huvitavaid lugusid;
- tore oli see, et õpetaja luges detsembrikuus iga päev katkendi "Suurest jõuluraamatust";
- õpetaja näitas õpetlikke filme ja slaidiprogramme;
- saime tundides kasutada dokumendikaamerat;
- õppisime selgeks näidendi ja palju laule ning luuletusi oma jõulupeoks;
- koolis oli alati huvitav.
Arutasime ka, mida uuel veerandil ja poolaastal ette võtta. Laste soovid olid järgmised:
- võiks teha vahva sõpruseteemalise klassiõhtu;
- uurida loodust ja teha sellest uurimistöö või teha õuesõppimisetundi;
- õppida kevadel selgeks uus näidend ja sellega esineda nii lastevanematele kui koolikaaslastele.

Siis jagas õpetaja tunnistusi. Päkapikk Helen (Janari ema) üllatas iga last nimelise piparkoogiga. Isegi õpetajale oli piparkook.  Lastele tuli meelde, et eelmiste jõulude ajal oli ka õpetaja igale lapsele nimelise piparkoogi kinkinud ning õpetaja üllatuseks selgus, et peaaegu pooled lapsed on seda hoolsalt alles hoidnud !!!! . Õpetaja soovitas seda enam kindlasti mitte ära süüa =)
Eks need päkapikk Heleni piparkoogid on samuti nii ilusad, et ega neidki raatsi kohe suhu pista.
Õhtul toimus klassi jõulupidu. Lapsed olid nii supertublid ja andsid endast maksimumi nii näidendis, laulude laulmises kui luuletuste lugemises. Jõuluvana tulek võttis küll jalad pisut värisema, kuid kõik said vapralt oma etteasted esitatud ja kingid kätte. Lisaks kommipakkidele oli jõuluvana kotis veel ühine kink tervele klassile. Küllap jõuluvana teadis, et me õpime praegu loodusõpetuses metsloomi ja muid metsaelanikke ning tõi meile sellise uhke loomaraamatu, kus lisaks Eestis elavatele loomadele, saab palju huvitavat teada ka terve maakera loomade kohta.
Ka õpetajat ei olnud jõuluvana unustanud ning õpetaja sai väga vahva kingituse - teatri kinkekaardi. Kõige toredam on see, et õpetaja saab ise valida meelepärase etenduse.
Lisaks sellele pidasid väikesed ja suured päkapikud õpetajat meeles südamlike kingitustega. Eks need päkapikud on õpetaja akna all luuret teinud ning  teadsid, et õpetaja armastab väga lilli, ehteid ja küünlavalgust ning on ka suur-suur maiasmokk. Suur-suur aitäh!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar