8. jaanuar 2013

Aastaring


Jaanuarikuus algab aasta uus... Millal siis veel tuletada meelde aastaring oma aastaaegade ja 12 kuuga. Nii algas ka meie kolmas veerand.
Hommikuringis jutustasid lapsed, mis neile vaheajal eriti meeldis ja mida põnevat tegid. Seejärel mõtles iga laps, missugused eesmärgid ta selleks õppeveerandiks püstitab.
Arvutamislotot kokku pannes tuli uue aasta tervitusena selline soov:

Lotopiltidelt leidsid lapsed üles neli aastaaega:
Kevad
Suvi
Sügis
Talv
Tuletasime meelde ka kuude nimetused:
Õpetajal olid kaasa võetud suur hulk looduspilte. Lapsed püüdsid ära mõistatada, missuguse aastaajaga võiks pildil tegu olla. Eestimaa ilmad on ju muutlikud ja mõne pildi puhul pakuti välja erinevaid aastaaegu. Kui laps oskas oma vastust põhjendada, lugesime vastuse õigeks.
Seejärel kuulasime plaadilt näitleja Andres Otsa poolt loetud S. Marśak´i muinasjuttu "Kaksteist kuud" ning vaatasime muinasjuturaamatust pilte:
Kui muinasjutt kuulatud, jutustasid lapsed pildiseeria järgi ise sedasama muinasjuttu. Kõige sõnaosavamad ja täpsemad jutustajad olid Adrian ja Janar. 
Õpetaja oli koostanud iseseisvaks tööks töölehe. Töölehe ühel poolel tuli muinasjutu põhjal täita lüngad. Teise poole täitmiseks pidi kasutama kalendri abi ning lisaks olid ülesanded ajaühikute teisendamise kohta. Kel tööleht valmis, sai lahendada ülesandeid aastaaegade kohta töövihikus.

TOREDAID ÜLESANDEID HARJUTAMISEKS:
* LUGEMISTEST raamatu "Kaksteist kuud" peale
* ristsõna  "KUUDE NIMETUSED"
* mäng "KUUD"
* tähesegadik "12 KUUD"
* sõnamäng "AASTARING"
* kaardimäng "AASTAAJAD" 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar