23. jaanuar 2016

Õhtulugemine

Sellele nädalale satuus kohe mitu toredat üritust - aabitsapidu ja õhtulugemine. Kella neljaks kogunesime suurde saali, kus toimus kohtumine kirjaniku ja ristsõnakoostaja Tarmo Tuulega. Selgus, et ta on lausa meie enda kandi mees ja elab Kanavere külas. Ta küsis, kas me teame veel mõnda kodukandi tuntud kirjanikku. Muidugi on see lastekirjanik Jaan Rannap. Tarmo Tuule jutustas meile oma raamatutest, luges ette luuletusi ja ühe jutu, näitas lauamänge, mille väljamõtlemisel on temagi osalenud ning üheskoos koostasime ka väikese ristsõna. Ta rääkis, et ristsõnakoostaja peab olema hästi tark ja teadma palju sõnu ning oskama väga hästi eesti keelt. Oma tarkused on ta saanud hoolsa õppimise ja raamatute lugemisega. Pärast tegime ühise pildi ja sai küsida autogrammi.

Peale kirjanikuga kohtumist toimusid erinevad õpitoad. Meie esimese klassiga suundusime raamatukokku, kus tädi Liia oli meile ette valmistanud toredad töölehed. See oli lõbus otsimise mäng, kus tuli riiulitelt leida õiged raamatud ja täita töölehel olevad lüngad raamatute pealkirjades.

Kõhud olid vahepeal tühjaks läinud. Läksime klassi ja näksisime kodunt kaasavõetud toidupoolist ning vaatasime multikaid. Seejärel luges õpetaja ette raamatust "Metsaelu aabits". Nüüd oli käes aeg kirjanduslikuks viktoriiniks, milles leidus küsimusi raamatutegelaste, muinasjuttude ja kirjanike kohta.

 

 Järgmine õpituba toimus pikapäevarühma ruumis, kus me illustreerisime tähestiku luuletust ja sellest valmib ühistööna raamat:



Ja siis saabus kauaoodatud disko, mida aitasid läbi viia meie suured kooliõed-vennad. Noormehed hoolitsesid muusika ja valgusefektide eest ja neiud näitasid tantsusamme ning mõtlesid välja vahvaid tantsulisi mänge. Näiteks kui muusika seisma jäi, pidid lapsed "kivistuma" kivikujudeks, kiirelt maha istuma või uue kaaslase leidma. Kaaslasega koos mängiti muusikarütmis plaksumängu, ühiselt tehti tantsurongi jne. Tunnike läks kiirelt ja aeg oligi koju minna. Garderoobis küsisid lapsed, millal uus pidu tuleb.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar