2. veebruar 2016

Ära talvel karu uksele koputa!

Tänane läbiv teema oli karud talvel. Kõigepealt otsisime õpikust lehekülg 33 ja ennustasime, millest võiks olla selles palas juttu. No juba pealkirja ja piltide põhjal arvasid lapsed ära, et lugu jutustab karust, kes magab talveund.

Seejärel arutlesime, mida võiksid tähendada palas leiduvad sõnad torises, mihuke, sisse vehkinud, hing on täis. Vaatasime, kes on pala tegelased ja lugesime pala kõigepealt vaikse häälega omaette läbi. Seejärel luges õpetaja loo ilmekalt ette. Nüüd jagasime pingiridade kaupa tegelaste osad ära ja iga pingirida harjutas oma osa lugemist. Nii saime klassi ees lugeda juba soravalt ja ilmekalt. Kõige paremini lugesid Kristin Britt, Meriliis ja Heleri.

Töö sõnavaraga jätkus töövihikus, kus otsisime õpikust just sellestsamast palast samatähenduslikke sõnu. Küll on eesti keel rikkalik keel, sest ühte ja sama mõtet võib öelda kohe päris mitme erineva sõnaga!

 Õpetaja jagas töölehe, mis pärineb toredast tööraamatust "Lumised lood 1. klassile" (E. Kukk ja E. Veering). Algul proovis igaüks teha töölehte ise, pärast kontrollisime üheskoos tahvlilt. Töölehe vastuseks tuli "Karu magab".
 Järgmises tööülesandes tuli istuda vaikselt ja rahulikult ning väga tähelepanelikult kuulata õpetaja ettelugemist. Õpetaja luges loo "Karupoja unenägu" ning pärast täitsid lapsed loo põhjal töölehte:
 Olime juba pikka aega teinud vaikselt ja rahulikult oma tööd ning sellest väsinud. Sellepärast tegime väikese kehalise pausi koos laulmisega. Õppisime selgeks uue laulu "Vedurilaul":
Laul häälestas meid uuele teemale. Eelmises tunnis õppisime v-tähte (vedur), aga täna hakkasime õppima r-tähte. Vedur lõpeb r- tähega ja ka rong algab r-tähega - seega täiesti sobilik laul =)
Kõigepealt kirjutas õpetaja uue tähe tahvlile ja näitas, kuidas seda sõnades teiste tähtedega õigesti siduda. Seejärel proovis iga laps tahvlile uut tähte kirjutada. Pärast arutlesime üheskoos, kuidas tähed välja tulid. Selgus, et enamus tähti kipub joonevahes liialt hüppama, aga tähed peavad mahtuma kenasti täpselt joonevahesse nagu rongki sõidab rööbastel =) Vihikus tulid tähed juba paremini välja, aga eks harjutamine teeb meistriks!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar