11. mai 2016

Toimekas kolmapäev

Täna jõudsime teha väga paljusid erinevaid asju: lugeda, kirjutada, laulda, arutleda, koostada plaane, parandada maailma, Adeele sünnipäeva tähistada, kleepida, teha arvutis õppeülesandeid jne jne.
Eesti keele tunnis lugesime õpikus pala "Kooliaed". Õpetaja jutustas oma kooliajast ning sellest, kuidas sel ajal olid koolidel oma aiamaad ning suvel käisid lapsed seal aiatööd tegemas. Ka Päka kooli lastel on oma kooliaed ning omad ülesanded aias.

Õppisime selgeks uue teemaga sobiva laulu "Idupidu" (vabandan halva kvaliteedi pärast):

Arutlesime, milliseid tööriistu võiks aias kasutada ning tuletasime meelde keelereegli kellega/millega (sõna lõppu kirjutame -ga):

Harjutasime täishääliku e pikkuse määramist ning tegime töövihikus selle kohta ka harjutuse. Algul proovis igaüks ise, pärast kontrollisime tahvlilt oma tööd:

Nüüd kirjutasime harjutuse ilusa käekirjaga abijoontega vihikusse.

Töövihikus koostasime oma aiaplaani:


Arutlesime, milliseid plaane võib veel koostada ning nõnda valmis meil plaanide kohta ka mõistekaart:

Loodusõpetuse tööraamatust uurisime samuti plaanide kohta:

Tunni lõpus rääkis õpetaja, et kui lapsed suuremaks kasvavad, siis võivad nad luua oma õpilasfirma ning selleks on  vaja oma äriplaani. Just samal ajal toimus internetis otseülekanne konkursist "Eesti parim õpilasfirma 2016" ning nõnda me vaatasimegi, kuidas suured õpilased oma firmasid tutvustavad. Tore kokkusattumus oli seegi, et just sel hetkel esines õpetaja tütar Merili =)
Lapsed palusid õpetajal kohe Merilile sõnum saata, et terve 1. a klass elab talle kaasa =) Nõnda sai kaks asja ühekorraga korda aetud - ema süda jäi rahule, et oma lapse esinemise ära vaatas ja koolilapsed said ka ära õpetatud!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar