13. september 2016

Õpime olema head inimesed

Eile lugesime pala "Koolis kolle ei ole", aga tänases lugemispalas "Paula päästab Kassiopeiat" selgus, et vahel võivad  koolis siiski olla mõned kollid kiuslike laste näol. Aga õnneks on palju neid lapsi, kes oma hädasolevatele sõpradele kohe appi tõttavad. Just nii juhtus ka tänases loos "Paula päästab Kassiopeiat".
Kuna lugemispala oli väga pikk ning lausa kaks lehekülge, siis jagasime klassi seitsmeks rühmaks ning iga rühm harjutas oma lõigu lugemist ja seejärel lugesime pala klassis ette.

Koostasime õpikus oleva pildiseeria järgi jutukese Pärislaste Põhikoolis toimunud kehalise kasvatuse tunni kohta:

Nendes mõlemas loos oli tegelasteks kiuslikud poisid, kes teisi laps narrisid. Ka meie klassis oli aasta tagasi palju taolisi juhtumeid ning isegi kaklusi, mida pidime iga päev lahendama. Praegu aga võime rõõmustada, sest sel aastal on meie klass olnud sõbralik ja üksmeelne ning tõsiseid probleeme pole meil ette tulnud. Kindlasti on sellele kaasa aidanud meie osalemine programmis "Kiusamisvastane kool", aga ka meie reedesed ühised vestlusringid. Tänagi tuletasime meelde meie sõber Karu väärtused:

Nüüd jagas õpetaja igale rühmale suure pildi ja küsimuste lehe ning rühmatöös arutleti need küsimused läbi:



Ühises vestluses oli tore, et kõikidel rühmadel olid omad mõtted ja ideed ning pakuti välja ka erinevaid lahendusi. Kaks rühma koostasid pildi järgi lausa jutukesed ja kandsid need klassi ees ka ette:

Et meiegi klassis tunneksid end kõik hästi, on vaja kokku leppida reeglid.  Eelmises inimeseõpetuse tunnis alustasime uute reeglite väljatöötamist ning täna said need reeglid ka üheskoos kokku pandud ning "allkirjastatud":

Tore kui meie päevades on vaid rõõmsad värvid, aga vahel võib ette tulla ka muresid, mida tahaks jagada, kuid rääkida ei julge. Siis võib oma mure kirja panna ning poetada laekasse. Siia võib panna ka oma rõõme ja toredaid ettepanekuid =)

Tänase teemaga sobis tahvlile ka ühe uue huviringi kuulutus:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar