3. oktoober 2016

Kirju esmaspäev

Igal esmaspäeval räägime hommikuringis oma nädalavahetuse tegemistest. Nii ka täna. Lapsed käisid külas, sünnipäevadel, vanaema-vanaisa juubelitel, tegid õunamahla, aitasid vanemaid, mängisid õues sõpradega jne. Aga elus on ka kurvemaid hetki. Nii jagasid oma muret kaks last: ühel haigestus vanaema, teisel lemmikloom. Loodame väga, et nad saavad peagi terveks. Aeg-ajalt osaleb õpetaja ka vestlusringis ning räägib oma puhkepäevade tegemistest, aga enamasti on need igavalt argised. Seetõttu täna kibeles ka õpetaja oma muljeid jagama, sest kes ikka õpetaja koera saba kergitab kui mitte õpetaja ise =) Nimelt osales õpetaja koer Shelly nädalavahetusel sportkoerte võistlustel ja saavutas kaks teist kohta, kusjuures ühes jooksus kaotas esimesel kohale vaid 0,01 sekundiga. Nõnda me siis vaatasimegi õpetaja koera Shelly võistlust videolt (gerbera-shelly.blogspot.com). Aga, et vaatamisel ka õpetuslik pool oleks, siis andis õpetaja ülesande tähelepanelikult jälgida, milliseid geomeetrilisi kujundeid lapsed videos leiavad. Nupukamad nuputasid välja erinevaid geomeetrilisi kujundeid: ringe, nelinurki, kolmnurki, silindrit, sirglõike jne. Nii olimegi sujuvalt jõudnud matemaatikatundi. Otsisime ka klassist erinevaid kujundeid ja täitsime kujundite kohta ülesandeid oma töövihikus.



Kose esimene kool avati 1. oktoobril 1923. aastal, seega sai meie kool 93-aastaseks. Muuseumihoidja Marju Verk jutustas meile kooli sünnipäeva puhul kooli ajaloost ja näitas vanu kooliesemeid.

Meie kultuurikeskuses toimus nädalavahetusel veel üks tore sündmus. Beriti vanemad avasid nädalavahetusel uue kohviku. Käisime kohvikut täna uudistamas. Kohvik on hubane ja toiduvalik mitmekesine. Soovime kohvikule palju-palju külastajaid! Meiegi klassi lapsed tõttasid peale kooli kohe kohvikusse =)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar