15. detsember 2016

Aktiivõpe teemal "Kuidas metsarahvas talvel elab?"

Täna hommikul käis meil taaskord päkapikk. Tänane päkapikk oli meie klassi Martin, kes pakkus meile enne eesti keele tundi kommi. Nii tore!
Kuna eile toimus klassiõhtu ja sai seda blogis kajastatud, siis eesti keele tunni tegemised lisan nüüd.
Hommikuringis laulsid rõõmsavärvilised "päkapikud". Veeretasime jutukera ning nõnda sai meil valmis tore jutuke loomadest:



Klassis vaatasime teemasse häälestumiseks slaidiprogrammi "Loomad talvel". Õpetaja jagas töölehe tööjuhendiga ning lapsed lugesid selle hoolikalt läbi. Seejärel lugesime üheskoos läbi töölehe kuulamisülesande laused. Nüüd luges õpetaja ette jutukese "Kuidas metsarahvas talvel elab?" (lugu pärineb 1970. aasta "Tähekesest" nr 1) ja lapsed täitsid kuulamise ajal kuulamisülesannet.

Seejärel jagas õpetaja lastele teise töölehekese lauseribadega. Lugesime laused üheskoos hoolega läbi ja selgitasime ka samal ajal uusi sõnu. Õpetaja luges uuesti jutukese ette ning lapsed järjestasid laused õigesse järjekorda. Ühiselt kontrollisime, et laused oleksid õigesti nummerdatud. Tähelepanelikud lapsed leidsid tekstist ka õpetaja poolt tehtud trükiapsu =). Nüüd lõikasime lauseribad välja ja kleepisime vihikusse (muidugi nüüd juba õiges järjekorras).



Tekstis olid osad sõnad allajoonitud. Need kirjutasime vihikusse ja proovisime põhjendada sõnade keelereegleid. See osutus üsna keeruliseks ülesandeks, aga üheskoos saime lõpuks hakkama =)

Täna lugesime jutukest "Kitseke ja metsavaht".

Lugu pärineb sellest raamatust:

Seejärel tegime toredat töölehte, kus järjestasime jutukese põhjal laused, lõikasime lauseribad välja ning kleepisime vihikusse. Nõnda saime harjutada lugemist, aga ka käelist tegevust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar